Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Skola & utbildning

Från första smörkniven och vidare.

I skolans slöjdsalar börjar många sin kreativa resa. Kanske minns du doften av sågspån och lött trä, eller dina föräldrars leenden när de fick dina egenslöjdade smörknivar i julklapp. Våra arbetsbänkar och förvaringsskåp har varit en självklarhet i slöjdsalar i flera decennier. Det kanske var vid en Sjöbergsbänk som dina första slöjdminnen skapades?

Skrolla för se mer

Även om det ofta är smörkniven eller gympapåsen vi minns från slöjden, så är slöjd mycket mer än så. Slöjd är, förutom ett avbrott från böcker och skrivblock, en plats för praktisk applicering av matematik och problemlösning. För många väcks intresset för hantverk och design i slöjdsalen. Här får eleverna möjlighet att skapa och konstruera, samt utveckla egenskaper som oftast är viktiga i arbetslivet.

En utrustad slöjdsal behöver vara en säker och trygg miljö där eleverna kan arbeta vid egna stationer i lugn och ro. Även för de allra minsta är en ergonomisk arbetsplats viktig. I vårt sortiment av arbetsbänkar för skolmiljö hittar du höj- och sänkbara stativ så höjden på arbetsytan kan justeras efter elevernas längd.
Genom åren har vi utvecklat vårt sortiment i samarbete med slöjdlärare. Sortimentet har utökats med maskiner, funktionella förvaringsskåp, sybord och snickarbänkar. Idag kan vi leverera såväl produkter som kompletta slöjdsalar efter ritning.

För dig som är arkitekt

Vi levererar kompletta slöjdsalar över hela landet. Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till leverans och färdig slöjdsal. Vill du planera på egen hand kan du använda dig av våra layouter på slöjdsalar, eller skapa din egen miljö genom att ladda ner våra produkter som BIM-objekt eller som 3D-modeller för pCon.planner.

Till sidan för dig som är arkitekt

Få skaparglädje i inkorgen

Vill du få nyheter, inspiration och erbjudanden direkt på mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vilket nyhetsbrev är du intresserad av?

Aktuellt