Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Made in Sweden

Om Sjöbergs

Vi har tillverkat hyvelbänkar och andra träprodukter i 100 år. I dag är verksamheten renodlad och vi tillverkar hyvelbänkar för träslöjdsalar, hyvelbänkar och arbetsbänkar för hemmafixaren och givetvis för barn. Under senare tid har vi även utvecklat ett sortiment för skolans textilsalar. Även här har vi prioriterat ergonomi och kvalité.

Det breda sortiment du möter på den här hemsidan är det bästa branschen kan visa upp. Vi har utgått från användaren i varje liten detalj, ofta i samråd med slöjdlärare. Självklart hör du av dig om du vill veta mer om våra produkter!

Välkommen!

Storytelling

Sjöbergs 1922 – En 100-årig historia!

1959 åkte Bo-E, en yngre broder, till USA. Med på resan fanns en miniatyrhyvelbänk, BS 122. Bänken visades upp för intresserade företag och intresset var så stort att en ”riktig” hyvelbänk skickades till USA. Med denna snickarbänk deltog Sjöbergs tillsammans med fler svenska utställare på en designutställning i Sacramento. Hyvelbänken blev belönad med en Guldmedalj för god design! Detta blev starten för företagets exportförsäljning till USA. I början av 60-talet ökade försäljningen av hyvelbänkar och Bröderna Sjöbergs flyttade in i större lokaler.

Under några år var tillverkningen av hyvelbänkar närmare 30 000 per år. 1968 fick Sjöbergs efter långa förhandlingar en stor order på 1850 styck bänkar till skolor i Etiopien. Detta var ett projekt tillsammans med Sida.

I mitten av 70-talet tar Axels barnbarn Johan över företaget tillsammans med sin yngste farbror Bo-E Sjöberg. Sortimentet utökades med ett antal nya produkter som ribbstolar, lekparksutrusningar, utemöbler, trappor med mera.

På 80-talet investeras i nya fabriksytor och sortimentet utökas med fler nya produkter som olika möbelkomponenter, slöjdvirke, möbler och mycket annat.

Guldmedalj

I början av 2000- talet har Sjöbergs hittat flera stora kunder i USA och man tar hem sin första stora USA-order på ca 12 miljoner SEK. USA och Tyskland är nu de två viktigaste exportländerna för Sjöbergs.

Sjöbergs ägdes under några år av olika investmentbolag men år 2006 blir Sjöbergs åter ett familjeföretag och drivs av Jan Möllefors VD, och Johan Sjöberg styrelseordförande båda med koppling till grundaren Axel Sjöberg. Beslut tas om att renodla verksamheten.

Med nya ägare blir det stort fokus på kvalitet, hållbarhet, personal och miljö. Investeringar i modern teknik som CNC-maskiner, utbildning av personal, m.m. gör Sjöbergs till ett effektivare företag.

Ett helt nytt sortiment för textilslöjd utvecklas. Sortimentet innehåller symaskinsbord, klipp- o strykbord och förvaringsskåp.

Vårt koncept ”Slöjdsalen” sjösattes och nu börjar vi leverera kompletta trä- och textilslöjdsalar.

Exportmarknaden har vuxit under senare år och vi finns nu i över 35 länder med våra produkter. 55% av vår tillverkning går på export.

2014 byter vi namn till SJÖBERGS WORKBENCHES AB.

Vi utvecklar flera lyckosamma produkter för att tillgodose exportmarknaden som Clamping Platform och Smarta bärbara bänkar för småhantverk.

 

2018  – Ett nytt kapitel i Sjöbergs historia

IDUN AB förvävar 80% av bolaget. Nu läggs stort fokus på digitalisering. Målet är att hitta potentiella kunder och inspirera till morgondagens snickeri och hantverk över hela världen.

Sjöbergs är i dag världsledande på hyvelbänksmarknaden! All produktion ligger i Stockaryd.

– Kvalitet och hållbarhet är våra ledord. Vi kan med stolthet erbjuda 10 års garanti på många av våra produkter. Sjöbergs är ISO-certifierat när det gäller kvalitet och miljö. Vi producerar idag alla våra produkter i FSC-märkt material.

 

– Just nu planerar vi för nästa 100!

Made in Sweden

SJÖBERGS är marknadsledande när det gäller att utveckla, tillverka och marknadsföra snickarbänkar, skåp för trä och metallslöjdsalar, möbler för textilsalar samt snickarbänkar för hemmafixaren och proffset. Vårt mål är att tillgodose våra kunders krav på kvalité, hållbarhet och service.

– Våra produkter tillverkas på vår fabrik i Stockaryd.
Alltså MADE IN SWEDEN och full kontroll över våra produkter.