Just nu FRI FRAKT på alla produkter
Tips

Fyra viktiga råd när du inreder textilsalen

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Att inreda en textilsal innebär flera utmaningar. Klasserna kan vara olika stora, elever i olika åldrar har olika ergonomiska behov och samtidigt vill du som lärare att allt ska ha sin plats för att undvika oordning. Ur en ekonomisk synvinkel är det också viktigt att salen är inredd med möbler som har lång livslängd och är robusta. Vi har samlat våra fyra bästa tips som kan hjälpa dig fatta rätt beslut.

1. Välj rätt material

Använd alltid stryktåliga skivor i högtryckslaminat på dina arbetsbord. Vi rekommenderar även att du väljer möbler i kraftiga stryktåliga dimensioner för längre livslängd.

2. Symaskinshiss

Sjöbergs symaskinsbord med inbyggd symaskinshiss minimerar skador på symaskinen. Dessutom slipper man all tung hantering som uppstår när man måste flytta undan symaskinen för att få fri arbetsyta.

3. Förvaring

Förutsättningarna i en skolsal kan förändras beroende på antalet elever, nya lärare med andra krav och så vidare. Flexibel inredning är då en bra lösning som gör det möjligt för smidiga anpassningar. Sjöbergs förvaringsskåp är tillverkade i tåligt material som har lång livslängd. Till våra klipp- och tillskärningsbord hittar du även smarta tillbehör som hjälper dig hålla ordning och reda.

4. Ergonomi

Skolsalen är en arbetsplats både för lärare och elever. Därför är det viktigt att välja ergonomiska alternativ, vilket kan vara svårt när eleverna är i olika åldrar och därmed olika längd. Att välja höj- och sänkbara stolar är bättre än höj- och sänkbara bord. Det går dessutom enkelt och snabbt att justera för eleverna. För läraren är 900 mm en korrekt och ergonomisk arbetshöjd.

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: