Skola & Utbildning

Hyvelbänken är grundbulten i träslöjdssalen och eftersom den används över generationer, måste den vara av pålitlig kvalitet. När vi tillverkar våra hyvelbänkar utgår vi från användarna i varje liten detalj, vilket bidragit till att Sjöbergs har blivit ett kvalitetsbegrepp bland både slöjdlärare och elever. I vårt textilslöjdssortiment hittar du flexibel inredning som höj- och sänkbara symaskinsbord, klipp- och strykbord, skåp för elevarbeten och material och mycket annat.

Vår senaste bänk

Sjöbergs Duplex är en ny arbetsbänk med revolutionerande design som sätter en ny standard för flexibilitet och tillgänglighet i träslöjdssalen. Bänken finns tillgänglig i två olika varianter med arbetsplats för en eller två personer.

Läs mer om Duplex

Textilslöjdsalen

Inred syslöjdssalen med symaskinsbord och förvaringslösningar från Sjöbergs. Våra symaskinsbord är utrustade med stryktåliga skivor och finns både med eller utan höj- och sänkbar funktion. I vårt sortiment hittar du även robusta klippbord med förvaringslådor och smarta tillbehör så du kan inreda hela skolsalen och anpassa den efter era förutsättningar och behov. Sjöbergs produkter tillverkas i Sverige och är av högsta kvalitet, speciellt anpassade för att skapa en ordningsam och ergonomisk skolmiljö. Genom oss kan du inreda hela slöjdsalar och därmed slippa vända dig till flera leverantörer. Kontakta gärna oss om du vill veta mer.

Träslöjdsalen

Sjöbergs har inrett träslöjdssalar sedan 50-talet och tillsammans med träslöjdslärare har vi utvecklat våra produkter genom åren för att skapa de bästa förutsättningarna för både elever och lärare. I sortimentet hittar du bänkar av olika storlekar som ger möjligheten att sätta ihop bänkgrupper för två eller fyra elever. Med justerbara stativ kan arbetsbänkarna enkelt justeras efter elevernas höjd för att skapa en ergonomisk arbetsplats även för de små. I en välutrustad träslöjdssal har var sak sin plats, sortimentet har därför växt med åren och kompletterats med smarta förvaringsskåp. Naturligtvis är både våra förvaringslösningar och arbetsbänkar tillverkade i Sverige.

Original 1100 - den traditionella hyvelbänken

Sjöbergs Original är en traditionell och kraftig hyvelbänk. Den har säker styrning av baktång. Enkel justering av baktångslåda. Välj med eller utan framtång. Angivna mått är alltid fasta skivans längd! Det tillkommer 100 mm för tång och 100 mm för träskruv. Bänkhakar ingår. Hyvelbänkskivan är i lackad bok. – Välj mellan 1-, 2- och 4-station trä-, stålstativ och elstativ. Höj- och sänkbara alternativ. Hyvelbänken är grundbulten i träslöjdssalen och eftersom den används över generationer, måste den vara av pålitlig kvalitet. När vi tillverkar våra hyvelbänkar utgår vi från användarna i varje liten detalj, vilket bidragit till att Sjöbergs har blivit ett kvalitetsbegrepp bland både slöjdlärare och elever.

Läs mer om Sjöbergs Original 1100

Original 1100 - den traditionella hyvelbänken

Sjöbergs förvaringsskåp

Sjöbergs förvaringsskåp med "Pocket doors" hittar du i verkstäder, snickerier och framförallt i slöjdsalar över hela landet. Högskåpen är multifunktionella och kan inredas på flera olika sätt, vilket gör att du kan skapa dina egna perfekta förvaringslösningar.

Läs mer

Exempel på kombinationer Skåp 1

Nedan ser du exempel på skåp-kombinationer, men visste du att du kan inreda Skåp 1 precis som du vill ha det?

Se fler kombinationer med Skåp 1

Framtiden för skolslöjden

AnnaStina Örn är textilslöjdlärare, läromedelsförfattare och eldsjäl inom skolslöjden. Hur ser hon på framtiden för slöjden och vad tror hon krävs för att utveckla den?

Läs mer

Du kanske också är intresserad av

Så tar du hand om din hyvelbänk

För att din hyvelbänk skall få en lång livslängd och fungera bra under tid, samt för att garantin ska gälla, krävs det regelbunden service.

Läs mer

Sortiment skola & utbildning

Vi levererar både enskilda produkter och nyckelfärdiga lösningar till trä- och textilslöjdssalar över hela landet.

Läs mer

Vanliga frågor & svar

Läs mer om våra mest vanliga frågor som dimper in i vår inkorg.

Läs mer