Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Bors skola väljer Sjöbergs arbetsbänkar

Bors skola är en 7–9 skola med ungefär 200 elever. Skolan byggdes 1979 och under 2016 påbörjades en omfattande renovering av skolan. I år, 2021, renoverades trä- och syslöjdssalen och salarna har nu uppdaterats med helhetslösningar från Sjöbergs. En av personerna som ligger bakom valet av leverantör är träslöjdsläraren Tommy Wilhelmsson.

I grunden är Tommy bilplåtslagare, men intresset för slöjd och hantverk har han alltid burit med sig. Han har jobbat som träslöjdslärare i snart tolv år och det han gillar mest är att han får kombinera hantverkskunskapen med att få jobba med ungdomar.

– Jag är praktisk av mig och har arbetat med ungdomar i nästan hela mitt yrkesliv. Det började väl med fotbollen där jag tränat olika ungdomslag under lång tid, sedan blev jag idrottslärare och till slut hittade jag hem i träslöjden, säger Tommy.

I den nya träslöjdssalen är det mesta utbytt. Förvaringsskåp, arbetsbänkar, maskiner och dammsugaranläggning – allt är nytt. De föregående arbetsbänkarna var 15 år gamla och även om Tommy menar att de fortfarande var i bra skick, upplever han att den nya salen gjort allt mycket enklare.

– Jag gillar de här bänkarna där man sitter eller står fyra och fyra. Det gör att eleverna kan hjälpa varandra när det behövs. Min filosofi är att eleverna i klasserna ska pyssla med samma projekt, just för att de ska samarbeta. Sen gillar jag att bänkarna är höj- och sänkbara, det är bra för mig och för eleverna som växer i olika takt säger Tommy.

Förutom bänkarna är Tommy väldigt nöjd med skåpen med pocket-dörrar och den nya dammsugaranläggningen, som gjort att det doftar trä i salen igen. Både han och eleverna trivs i den nya salen och för Tommy var det inte första och kanske heller inte sista gången han valde Sjöbergs som leverantör.

– Innan jobbade jag på Apladalsskolan i Värnamo och var delaktig i renoveringen av slöjdsalarna där. Vi valde Sjöbergs och var väldigt nöjda. När jag började på Bors skola och fick höra att vi skulle göra om slöjdsalarna, sa jag att det är Sjöbergs som gäller. Och så blev det. Jag tror faktiskt att nästan alla skolor i trakten har en liknande lösning från Sjöbergs, säger Tommy.

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: