Vi har semesterstängt v. 28-31. Lägg din beställning senast 2 juli 16:00 för att den ska skickas innan semestern   |   Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Vi firar 100 år

I år fyller Sjöbergs Workbenches 100 år, ett jubileum som ska firas med aktiviteter, evenemang och arbetsbänkar i limiterad upplaga under hela 2022.

100 år av utveckling

Sedan 1922 har Sjöbergs gett människor goda förutsättningar till skaparglädje. Snickarbänkarna är fortfarande företagets signum, men med åren har sortimentet kompletterats med textilslöjdsprodukter, förvaringslösningar, verktyg och andra tillbehör som underlättar det kreativa skapandet. Trots expandering och internationalisering sker tillverkningen av produkterna fortfarande i Stockaryd.

– Hantverket i vår fabrik har blivit ett fundament för skapande människor världen över. I dag finns våra produkter tillgängliga i fler än 35 länder, och vi har vuxit och utvecklats i samma lilla samhälle i 100 år, säger Anders Olsson, VD på Sjöbergs Workbenches

Från virke till färdig arbetsbänk

I fabriken tar Sjöbergs hand om hela tillverkningsprocessen, från virke till färdig arbetsbänk. Arbetsbänkarna tillverkas efter devisen att kvalitet kräver tid och detaljrikedom. Det tar månader och krävs hundratals detaljer för att tillverka en riktigt bra arbetsbänk – en hållbar arbetsbänk som åldras med vacker patina och som kan ärvas från generation till generation.

Nyväckt skaparglädje

Digitaliseringen fortsätter att forma det moderna samhället, vilket gör att allt fler hittar tillbaka och upptäcker glädjen i att få skapa med bara händerna. Framåt fokuserar Sjöbergs Workbenches på att fortsatt skapa hållbara och kvalitativa produkter som främjar skaparglädjen hos människor.

– Som företag är vi i dag så mycket mer än våra produkter. Vi inspirerar till skapande och ger designers och arkitekter stöd i framtagningen av framtidens slöjdsalar. Sjöbergs fortsätter att utvecklas och ser fram emot ytterligare hundra år av skaparglädje, säger Anders Olsson, VD på Sjöbergs Workbenches

Limiterad upplaga av arbetsbänkar

Efter 100 år av utveckling har den brännmärkta logotypen blivit en internationell kvalitetsstämpel för hållbara arbetsbänkar. Alla bänkar som tillverkas under 2022 kommer att märkas med en unik jubileumsstämpel, för att ge ytterligare tyngd åt all den kunskap och erfarenhet som ligger bakom hållbara arbetsbänkar från Sjöbergs.

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: