Vi har semesterstängt v. 28-31. Lägg din beställning senast 2 juli 16:00 för att den ska skickas innan semestern   |   Just nu FRI FRAKT på alla produkter
Blogg

Oskar Boström om kärleksbubblor till svenskt furu och båtdrömmar.

Med över 8500 följare på Instagram har Oskar Boström gjort sig ett namn som snickare med sitt konto, @Oskarsnickrar. Följarna bjuds på idylliska bilder och filmer från Oskars snickarprojekt och inspireras till att skapa eget.
Oskar växte upp på Mälaröarna utanför Stockholm och fick tidigt vara med sin far som renoverade veteranbåtar på sin fritid.
– Jag fascinerades mycket som barn att vara i den miljön och det lade absolut grunden till mitt intresse idag.
Ett av projekten i Oskars nyrenoverade verkstad i Umeå, som såklart har en Sjöbergsbänk, är just att renovera en gammal fin Sjöexpressbåt från början av 1900-talet.
– Det är verkligen en memorylane-upplevelse till det gamla båtlivet.

5 snabba med Oskar.

1. Du har ju tidigare varit i TV-/Mediebranschen men valde plötsligt att sadla om, varför?
– Jag kände mig plötsligt klar. Jag ville ha en ny utmaning och frihet. Jag har ju dock med mig mina år i media som ju är väldigt värdefulla då jag fortfarande tycker det är kul att fotografera, filma och skriva.

2. Vilket träslag jobbar du helst i?
– Oj, vad svårt. Jag har helt maniska plywoodperioder för att plötsligt hamna i en kärleksbubbla till svensk furu…och sedan ädelträ, mahogny el något annat träslag. Det beror på helt enkelt på, och också vilka uppdrag jag har där och då.

3. Ditt senaste projekt som du kände var riktigt, riktigt roligt?
– En rorkult i mahogny som jag fick bygga åt en kund var ett riktigt sådant där lustprojekt.  En liten minnesresa till mitt tidigare båtliv.

4. Vi som följer dig på Instagram har ju sett att du renoverar en båt nu, vart kommer första turen gå till när den är klar?
– Jaaaa, vilken grej det är med båten. Det är en Sjöexpress byggd 1924 med namnet Trygg. Det yttersta målet är att hon skall vara på sjön om fyra år, när hon fyller 100 år. Allt innan dess är bonus, och vart färden går har jag inte bestämt ännu.

5. En liten fågel har kvittrat om en tillfällig comeback i mediebranchen i ett TV-program i höst?
– Ja det är kul. SVT hörde av sig och ville göra fyra inslag med lite snickartips. Jag tyckte det lät spännande och hoppade på det. Inslagen spelades in i maj och juni och kommer visas på  Go´kväll under hösten. Håll utkik!

 

Se mer av Oskar och hans projekt på Instagram.

 

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: