Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Nu tar Maria hand om Tyskland

Maria Häggbom Potter axlar manteln efter Frauke Finnern-Bräuchle, som gick i pension i mars. Med en uppväxt i Tyskland och en fast adress i Sverige känner sig Sjöbergs nya ansikte utåt på den tyska marknaden lika hemma i båda länder och ser gränslösa möjligheter att sprida ännu mer skaparglädje.

Berätta lite om din bakgrund.

Jag flyttade till Tyskland när jag var 4 och lämnade först vid 24 års ålder, så hela min skolgång är präglad av det tyska systemet. Sedan har jag även hunnit med att bo i Dubai, Kanada och Australien. De senaste 20 åren har jag jobbat med försäljning och en del marknadsföring i servicebranschen.

Hur har första tiden på Sjöbergs varit?

Intensiv och intressant. Det har varit väldigt lätt att komma in i allt tack vare Stockarydskontorets fina support och att jag kunnat gå sida vid sida med Frauke i flera månader. Jag har fått tillgång till en otrolig kunskap om marknaden och produkterna.

Vad händer nu?

Först ska jag fortsätta bygga relationer och lyssna in våra kunders behov. Med nästan 50 återförsäljare runt om i landet, strävar vi såklart efter att utvecklas ytterligare. Det blir därför en del strategiskt arbete för att kartlägga vad vi ska fokusera på, samarbeta kring och marknadsföra. Vi ska även utforska de digitala möjligheterna att utbilda och inspirera mer – och mer på tyska.

Vad inspirerar dig mest professionellt?

Det bästa är att möta och hjälpa våra kunder. Sedan är det något alldeles speciellt när det kommer in en order. Det betyder att en kreativ person kommer att uppleva glädjen av att ha en Sjöbergsarbetsbänk i sitt liv.

Hur är det med den personliga skaparglädjen?

Jag är fascinerad av trä och andra naturmaterial. På fritiden hämtar jag in naturen i hemmet och trädgården med växter, vackert drivved från stranden, stenar och fossiler. Jag plockar och torkar örter för husapoteket och odlar lite smått.

 

Vill du diskutera affärsmöjligheter eller bara lära känna Maria bättre? Du når vår Area Sales Manager Tyskland direkt på maria.potter@sjöbergs.se eller telefon +46 79 143 23 73

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: