Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Helhetslösning från Sjöbergs till ny skola i Skövde

Hösten 2018 vandrade nyfikna elever in på Trädgårdsstadens skola i Skövde för första gången. En nybyggd skola som ger plats åt både förskoleklasser och skolklasser upp till årskurs 6. Här finns moderna och flexibla lokaler som ger goda arbetsförutsättningar för stora och små. Här får klasserna bland annat slöjda i nya, skräddarsydda salar med smarta lösningar från Sjöbergs.

Trädgårdsstadens skola

På Trädgårdsstadens skola ska alla elever känna att de har sin plats, det ska finnas sammanhang för alla, oavsett förutsättningar. Den nya skolan rymmer ca 525 elever och är byggd för att enkelt kunna förändras efter behov. Rummet som alldeles nyss var en lärosal, ska snabbt kunna möbleras om för att husera förskolebarn om det behövs.

Gemensamt för skolans nybyggda trä- och textilslöjdsalar är att både arbetsbänkarna och förvaringslösningarna kommer från Sjöbergs. I träslöjdsalen står flera fullutrustade Sjöbergs Original 1100 med framtång, pallar, skyddsbackar och spännare. Sjöbergs Skåp 1 ger praktisk verktygsförvaring i salen och rader av Sjöbergs Skåp 2 är ett perfekt komplement för övrig förvaring.

Den varma härliga känslan av trä

I textilslöjdsalen står symaskinsbord med elhiss på rad, runt omkring står flera Sjöbergs Skåp 1 för att ge smart och bekvämt utrymme för både redskap och material.

– Något jag gillar extra mycket i skolan, är kombinationen av bänkar och skåp i träslöjdsalen. Den ger ett snyggt och stilrent klassrum, men även den varma härliga känslan av trä, säger Christoffer Johansson, försäljningsansvarig inom skola, på Sjöbergs.

Större efterfrågan på helhetslösningar

Sjöbergs har många års erfarenhet av att inreda och möblera trä- och textilslöjdsalar. Förutom produktexpertisen och kunskapen kring kraven som ställs på möbler i tuff miljö, kan de hjälpa till med allt från placering, flöden och skåpinredning. Just helhetslösningarna, är något som Christoffer märker efterfrågas mer och mer.

– Det tror jag beror på vår erfarenhet, produktkvalitet och kunskap om skolslöjden, men även våra flexibla logistiklösningar. Vi kan vara en hjälpande hand från första kontakt till första dagen eleverna står och arbetar vid bänkarna, säger Christoffer.

Logistiken har varit en viktig fråga för många skolor runt om i landet, väldigt få skolor har tid och personal för att montera en hel träslöjdsal. Men vissa har resurserna och vill göra det själva. Just därför har Sjöbergs flera alternativ när det kommer till leveranser.

– Vi kan leverera platta paket som kunden får sätta ihop själv, eller leverera allt monterat och klart. Många väljer färdigmonterat för att spara tid. Det är skönt att kunna beställa våra produkter och vara trygg i att vi under önskad leveransvecka bär in, monterar och tar tillbaka allt emballage. Sedan återstår bara många, många år av användande, avslutar Christoffer.

Till Trädgårdsstadens skola har vi bland annat levererat:

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: