Just nu FRI FRAKT på alla produkter

Fyll flödet med skaparglädje

Välkommen tillbaka till slöjdsalen och en ny kreativ termin! Förhoppningsvis är eleverna både utvilade och fyllda med skaparglädje efter ledigheten. Kanske bli 2022 året då du och eleverna hämtar inspiration från samma kanaler? Vi dök ner i sociala medier och hittade några guldkorn vi vill tipsa om.

Vad som triggar skaparglädje är individuellt. För några kommer den när de får känna på och välja bland olika material, och för andra blommar den ut när de tittar på duktiga kreatörer på Youtube och TikTok. Det som betyder lite för den ena öppnar en helt ny värld för en annan, och det kan vara en utmaning hitta kreativa processer som motiverar en hel klass.

Kanske kan någon eller några av de inspiratörer vi hittat hjälpa till att sätta fart på både din och elevernas skaparglädje?

Olika arbetsmetoder istället för projekt

Makramé, tova eller virka? Syslöjd är mer än bara symaskiner och nålar. För många kommer skaparglädjen när vyerna vidgas och de introduceras för nya metoder. För att få inspiration kring andra metoder är @pysselkompisarna på Instagram ett bra exempel. Där virkas, knyts och knåpas det friskt! Kanske kan deras skaparglädje inspirera andra?

Några andra Instagram-användare som vi tycker om är @thread_room, @utopia.us och @surolle.

Du hittar mer från Surolle (på bilden) på www.surolle.se

Använd elevernas egna kanaler

Dina elever spenderar troligtvis mer tid än de flesta på TikTok och Youtube. Kanalerna är fulla av inspirerande kreatörer som gör enkla men attraktiva projekt. Dessa konton är specialister på att inspirera och motivera barn och kan vara till stor hjälp! Se dem som en enorm kunskapsbank som eleverna själva kan söka i. På TikTok finns @encurtis som skapar i trä, och på Youtube finns också en lista med konton att ha koll på:

 

 

Användbara saker

Att blanda nytta med nöje är ett vinnande koncept. Om eleverna skapar något de faktiskt har användning för, är skaparglädjen ofta lätt att hitta. Exempel på användbara grejer är datorfodral, mobilhållare eller annat hjälpmedel till teknikprylar.

Trendspana

Ungdomar är trendkänsliga och medvetna. Genom att identifiera inredningstrender och hänga med i mode och populärkultur kan du vara lika uppdaterad och hitta relevant inspiration på samma ställe som dina elever. Ett sätt att hänga med är via hashtags. Bland dem kan både du och eleverna leta inspiration i oändlighet. Några bra hashtags att ta med sig in i det nya året är:

#sewingtiktok
#woodworkers
#diycraft
#woodworkingforall
#joyofcreativity

Jag vill ha kostnadsfri rådgivning

Om du är arkitekt eller på annat sätt verkar i föreskrivande led kan vi hjälpa dig hela vägen från ritning och produktval till färdig slöjdsal.

Jag är: